INTERNET PRODAJA (CIJELA HRVATSKA)

Udžbenike stavite u bili kakvu kartonsku kutiju ili plastičnu vrećicu i dobro oblijepite ljepljivom trakom kako bi svi udžbenici ostali na broju.
Nažalost ne. Prodaja i otkup su dva procesa za koja moramo inzistirati da se odvijaju svaki za sebe.
Trošak dostave snosimo mi pri svakom dogovorenom otkupu.
Otkupljujemo minimalno četiri knjige.
Nije potrebno slikati svaku knjigu zasebno na jednu sliku. Možete uslikati i po više knjiga na jednoj slici , sve dok se vidi stanje udžbenika i korice.
Udžbenici ne smiju biti išarani, potrgani ili proliveni kavom/vodom i sl. Radne bilježnice ne smiju biti ispisane više od 2-3 stranice olovkom. Ukoliko u njima ima kemijske olovke, nećemo ju moći otkupiti. Ukoliko pošaljete takve udžbenike ili radne, nećemo ih otkupiti i bit će Vam vraćene o Vašem trošku.
Nažalost nemamo tu informaciju. GLS kuriri imaju svoje  rute, i na njih nemamo utjecaja. No, obično to bude najkasnije do 15h. Kuriri GLS-a dolaze preuzeti knjige na Vašu adresu u roku od jednog dana otkad unesemo nalog,  što je obično odmah sutradan, osim ako Vam to ne odgovara. Tada se možemo dogovoriti za željeni datum.
OIB ili broj osobne nam je potreban kako bismo mogli izraditi otkupni blok i račun po čl. 18. o Zakonu poreza na dohodak.
Za početak nam pošaljite slike udžbenika i radnih bilježnica koje želite prodati. Pregledat ćemo slike i javiti Vam se povratno s ponudom. Ukoliko pristanete na otkupne cijene , na Vašu adresu šaljemo GLS kurirsku  službu. Oni će od Vas preuzeti paket i dostaviti ga nama.Po primitku ćemo pregledati knjige.Ako je sve po dogovoru, izradit ćemo otkupni blok i uplatiti Vam novac na račun koji ste nam prethodno poslali u roku od 48h.
Zajedničke udžbenike za 1. i 2. razred ne otkupljujemo zbog promjena u novom kurikulumu (2019./2020.) koje se odnose na prve razrede gimnazija i strukovnih srednjih škola.
Prema sadašnjem stanju, za više razrede srednjih škola udžbenici ostaju isti. Promjena se odnosi na prve razrede gimnazija i strukovnih škola.
U novoj školskoj godini prema riječima ministrice:
“U srednjim školama gimnazijskog programa u prvim razredima i u strukovnim razredima četverogodišnjim svi kurikuli koji vode prema obveznoj državnoj maturi su novi: hrvatski, strani jezik i matematika.“
Dakle, promjena se odnosi na prve razrede gimnazija i strukovnih škola, dok udžbenici viših godina ostaju jednaki. 
 1. Kupac se javlja, po mogućnosti sa popisom udžbenika sa autorima, ako ga ima. Ako ne, može navesti naziv škole,mjesto i razred, smjer pa ćemo mi probati pronaći valjani popis. Preferabilno je da nam kupac pošalje popis jer nas proces traženja valjanog popisa jako usporava.
 2. Zaprimamo narudžbu – popis je proslijeđen na skupljanje. Inače imamo rok od tjedan dana za skupiti knjige, ali obično nam trebaju 2-3 dana da se skupe knjige s popisa osim ako nedostaju neke knjige i kupac želi da  zadržimo narudžbu kako bi ju nadopunili.
 3. Kada primimo udžbenike i javimo cijenu, kupac ima 24 sata da odgovori na poruku, odnosno da odgovori želi li naručiti udžbenike.
 4. Nakon 24h bez odgovora od kupca šaljemo prvi followup , koji sadrži pitanje je li kupac vidio našu zadnju poruku. Ukoliko kroz sljedeća 24h ne dobijemo odgovor, šaljemo drugi followup, u kojem dajemo kupcu dodatna 24h.
 5. Po isteku roka držanja knjiga, knjige više ne možemo držati već ih moramo ili prodati ili vratiti na police,radi interesa ostalih kupaca.
 6. Ukoliko kupac odgovori u iznad određenom vremenskom okviru te se slaže sa cijenom, dogovaramo dostavu te paket udžbenika šaljemo GLSom na kućnu adresu bilo gdje u Hrvatskoj.
 7. Na dan isporuke ispisujemo račun i kurir GLSa preuzima paket od nas te ga u roku od 24 h dostavlja na dogovorenu adresu.
 8. Knjige dolaze i kupac ih pregledava,te nas obavještava je li sve u redu. 
Popise možete pronaći na web stranicama škola ili kontaktirati nas putem Facebooka ili web stranice da vam dostavimo iste.

Udžbenike ne otkupljujemo:

 1. Ako ih imamo previše na zalihama. To ne znači da ih nećemo otkupljivati u nekom trenutku. Pratite našu web stranicu i pogledajte što trenutno otkupljujemo http://www.antikvarijat-libar.com/otkup-udzbenika/ 
 2. Ako su oštećeni ili ne vrijede više. Ovi udžbenici vrijede – klikni za više info.
Način plaćanja za internet narudžbe je pouzećem. Što znači pouzeće? Kada poštar dođe i isporuči vam paket, vi njemu na licu mjesta dajete novce za taj isti paket. Za sada nemamo nikakve druge oblike plaćanja (kartice, uplatnice) za internet poslovanje ali razmatramo iste. Za sada nemamo nikakve druge oblike plaćanja za internet narudžbe.
Nažalost, ne otkupljujemo i ne prodajemo udžbenike za osnovnu školu. Ne znači da nećemo i o tome ćemo vas obavijestiti.
Molimo te da ispuniš obrazac na ovom linku http://www.antikvarijat-libar.com/prodaja-udzbenika/ tu možeš vidjeti sve korake. Obavezno napiši školu, grad i razred.
Da bi vidjeli koje udžbenike trenutno otkupljivamo dovoljno je pratiti sekciju OTKUP udžbenika na našoj web-stranici.
Paket se plaća poštaru pouzećem. Radi se o cijeni koja je definirana s kupcem prije slanja i potvrđena od njegov strane. Što znači pouzeće? Kada poštar dođe i isporuči vam paket, vi njemu na licu mjesta dajete novce za taj isti paket. Za sada nemamo nikakve druge oblike plaćanja (kartice, uplatnice) za internet poslovanje ali razmatramo iste.
Kurirska služba. GLS pruža pouzdane usluge dostave paketa u 41 europskih zemalja.
Poštarina iznosi 35kn i vrijedi za cijelu Hrvatsku. Poštarina je besplatna ukoliko su u tijeku akcije. Ukoliko nema nikakvih akcija u tijeku poštarina je besplatna za iznose iznad 400kn.
U roku do 48 sati. Ukoliko se dogode neke nepredviđene situacije s kurirskom službom, i rok za dostavu bude veći, svakako ćemo vas informirati o tome.
Naša kurirska služba GLS će vam na e-mail i telefonski broj dostaviti poruke. Osim toga vaš paket možete pratiti na sljedećem linku: https://gls-group.eu/HR/hr/pracenje-posiljke a naši agenti će vam dostaviti broj paketa kojeg upišete u polje na navedenom linku.
Knjige su 40% niže od cijena novih. Cijenik udžbenika se nalazi ovdje. Kako formirate cijene?
 • Udžbenike prodajemo po cijeni umanjenoj za 40% u odnosu na NOVE udžbenike.
 • Cijene novih udžbenika su definirane popisom MZOŠ-a i nakladnika a isti se može pronaći na stranici https://mzo.gov.hr/
 • U prodajnu cijenu je uračunat PDV.
 • U pravilu do 7 dana. Ukoliko nismo u mogućnosti u tom roku kontaktirati ćemo vas.
  Minimalno 4 udžbenika i najmanje 200kn. A što ako baš želim naručiti manje od toga?  Ukoliko želite naručiti manje od navedenog, savjetujemo da dodatno provjerite trebaju li vam samo ti udžbenici/radne bilježnice ili biste možda mogli upitati nekoga iz svoje blizine treba li također udžbenike/radne bilježnice pa ćemo spojiti više narudžbi u jednu, koja će doći na vašu kućnu adresu kroz nekoliko dana.
  Naši djelatnici će se javiti u roku od 24 sata najkasnije. Vikendom radimo samo subotom i to do 13:00 h. Svi upiti koji stignu iza 13:00 će biti odgovoreni u ponedjeljak. Praznikom ne radimo, a svi upiti dobiveni na neradne dane biti će odgovoreni na prvi slijedeći radni dan.

  POSLOVNICA OSIJEK

  Popis udžbenika
  Zajedničke udžbenike za 1. i 2. razred ne otkupljujemo zbog promjena u novom kurikulumu (2019./2020.) koje se odnose na prve razrede gimnazija i strukovnih srednjih škola.
  Objavljene popise udžbenika srednjih škola u Osijeku za školsku godinu 2019./2020. možete pronaći ovdje. Mi ne odgovaramo za eventualne pogreške ali ćemo uz predočenje računa zamijeniti udžbenike. Udžbenici se mogu vratiti 2 tjedna od početka škole.
  Prema sadašnjem stanju, za više razrede srednjih škola udžbenici ostaju isti u školskoj godini 2019./2020. Promjena se odnosi na prve razrede gimnazija i strukovnih škola.
  U novoj školskoj godini prema riječima ministrice:
  “U srednjim školama gimnazijskog programa u prvim razredima i u strukovnim razredima četverogodišnjim svi kurikuli koji vode prema obveznoj državnoj maturi su novi: hrvatski, strani jezik i matematika.“
  Dakle, promjena se odnosi na prve razrede gimnazija i strukovnih škola, dok udžbenici viših godina ostaju jednaki. 

  Udžbenike ne otkupljujemo:

  1. Ako ih imamo previše na zalihama. To ne znači da ih nećemo otkupljivati u nekom trenutku. Pratite našu web stranicu i pogledajte što trenutno otkupljujemo ovdje.
  2. Ako su oštećeni ili ne vrijede više.
  Povrat novca vršimo isključivo ukoliko se radi o našoj pogrešci ili nemamo zamjenski udžbenik.
 • Važno je imat račun da znamo da su udžbenici kupljeni kod nas. Bez toga nema povrata ni zamjena. 
 • Ukoliko prodajete udžbenike molimo vas da pripremite osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu ili neki drugi dokument na kojemu piše OIB. To nam je potrebno kako bi na računu upisali podatke prema po čl. 18. Zakona o porezu na dohodak.
  1. Potrebno je platiti 200kn akontacije
  2. 7 dana je naš rok za prikupljanje. Ukoliko je potrebno više informiramo kupce
  3.  7 dana je naš rok za preuzimanje. Potrebno je čuvati račun od akontacije kako bismo ju mogli vratiti.

  *Akontacija se plaća u gotovini. 200,00kn. 

  Narudžba za udžbenike koje ćete prikupiti u poslovnici se radi na sljedeći način:

  1. Potrebno je ispuniti kontaktni obrazac, obavezno navesti ime i prezime, školu, kontakt broj te priložiti popis.
  2. Nakon što kupac dobije ponudu, važno je istu potvrditi djelatnicama Libra kako bi se udžbenici prikupili.
  • Plaćanje se u poslovnici vrši gotovinom.
  • Plaćanje se u poslovnici vrši kreditnim karticama:American Express, MasterCard, Maestro i Visa do 6 rata. Samo vrijedi za banke: PBZ i ZABA.

  *Ne primamo Diners, kartice i načine plaćanja koji tu nisu navedeni. 

  Nažalost, ne otkupljujemo i ne prodajemo udžbenike za osnovnu školu. Ne znači da nećemo i o tome ćemo vas obavijestiti.

  Detaljan popis udžbenika koje trenutno otkupljujemo možete pronaći ovdje.
  Cijene rabljenih udžbenika koje prodajemo su do 40% niže u odnosu na nove udžbenike. Cijenik možete vidjeti ovdje.
  Udžbenike prodajemo po cijeni umanjenoj za 40% u odnosu na NOVE udžbenike.
 • Cijene novih udžbenika su definirane popisom MZOŠ-a i nakladnika a isti se može pronaći na stranici https://mzo.gov.hr/.
 • U prodajnu cijenu je uračunat PDV.
 • Naši djelatnici će se javiti u roku od 24 sata najkasnije. Vikendom radimo samo subotom i to do 13:00 h. Svi upiti koji stignu iza 13:00 će biti odgovoreni u ponedjeljak. Praznikom ne radimo, a svi upiti dobiveni na neradne dane biti će odgovoreni na prvi slijedeći radni dan.
  1. Kupac se javlja ( po mogućnosti sa popisom udžbenika sa autorima, ako ima. Ako ne može navesti naziv škole,mjesto i razred, smjer pa ćemo mi probati ali preferabilno da on pošaljite popis jer nas  ovo usporava  jako).
  2. Zaprimamo narudžbu – popis je proslijeđen na skupljanje ( inače imamo rok od tjedan dana za skupiti knjige ali obično bude 2-3 dana najduže da se skupi popis osim ako nedostaju neke knjige i kupac želi da  zadržimo narudžbu kako bi ju nadopunili).
  3. Po isteku roka držanja knjiga( dakle nakon određenog vremena knjige više ne možemo držati već ih moramo ili prodati ili vratiti na police,radi interesa ostalih kupaca) obavještavamo kupca o cijeni.
  4. Ukoliko se kupac slaže sa cijenom , dogovaramo dostavu ( šaljemo GLSom bilo gdje u RH )
  5. Na dan isporuke ispisujemo račun i kurir GLSa preuzima paket od nas te ga u roku od 24 h dostavlja na dogovorenu adresu
  6. Knjige dolaze i kupac ih pregledava,te nas obavještava je li sve u redu 🙂

  Naši djelatnici će se javiti u najkraćem moguće roku. U roku od 24 sata najkasnije.

  Ne, nisu se mijenali i isti su kao i prošle godine.

  Minimalno 4 udžbenika i najmanje 200kn.

  A što ako baš želim naručiti manje od toga? 

  Ukoliko želite naručiti manje od navedenog, savjetujemo da dodatno provjerite trebaju li vam samo ti udžbenici/radne bilježnice ili biste možda mogli upitati nekoga iz svoje blizine treba li također udžbenike/radne bilježnice pa ćemo spojiti više narudžbi u jednu, koja će doći na vašu kućnu adresu kroz nekoliko dana.

  U pravilu do 7 dana. Ukoliko nismo u mogućnosti u tom roku kontaktirati ćemo vas.

  Knjige su 40% niže od cijena novih. Cijenik udžbenika se nalazi ovdje: http://bit.ly/290c4Le
  Kako formirate cijene?
  Udžbenike prodajemo po cijeni umanjenoj za 40% u odnosu na NOVE udžbenike.
  *Cijene novih udžbenika su definirane popisom MZOŠ-a i nakladnika a isti se može pronaći na stranici http://public.mzos.hr/
  *U prodajnu cijenu je uračunat PDV.

  Naša kurirska služba GLS će vam na e-mail i telefonski broj dostaviti poruke.

  Osim toga vaš paket možete pratiti na sljedećem linku: https://gls-group.eu/HR/hr/pracenje-posiljke a naši agenti će vam dostaviti broj paketa kojeg upišete u polje na navedenom linku.

  U roku do 48 sati. Ukoliko se dogode neke nepredviđene situacije s kurirskom službom, i rok za dostavu bude veći, svakako ćemo vas informirati o tome.
  Poštarina iznosi 35kn. (vrijedi za cijelu Hrvatsku)
  Poštarina je besplatna ukoliko su u tijeku akcije. Ukoliko nema nikakvih akcija u tijeku poštarina je besplatna za iznose iznad 400kn.

  Paket se plaća poštaru pouzećem. Radi se o cijeni koja je definirana s kupcem prije slanja i potvrđena od njegov strane.

  Što znači pouzeće?
  Kada poštar dođe i isporuči vam paket, vi njemu na licu mjesta dajete novce za taj isti paket. Za sada nemamo nikakve druge oblike plaćanja (kartice, uplatnice) za internet poslovanje ali razmatramo iste.
  Što je GLS? 
  Kurirska služba. GLS pruža pouzdane usluge dostave paketa u 41 europskih zemalja.

  Da bi vidjeli koje udžbenike trenutno otkupljivamo dovoljno je pratiti sekciju OTKUP na sljedećem linku. http://www.antikvarijat-libar.com/otkup-udzbenika/

  O: Molimo te da nam pošalješ poruku u inbox na našoj Facebook stranici ili na e-mail knjige.kupujem@gmail.com.
  Obavezno napiši školu, grad, razred.

  Ime i prezime (obvezno)

  Email (obvezno)

  Broj telefona

  Grad/mjesto iz kojeg nam se javljaš (obvezno)

  Naziv škole i razred (obvezno)

  Dodaj popis knjiga (Dopuštene dototeke .pdf, .txt .doc, .docx, .xls, .xlsx, .jpg, .jepg .png. Maksimalno 50 MB)

  Tvoja poruka